Før afrejse – trofæmærker

Vælg din konservator med omhu – før afrejse

Dit trofæ er et minde om store (og ofte kostbare) oplevelser. Så det kan godt betale sig at se sig godt om, før du vælger konservator.

Det kan få ubehagelige følger, hvis dit trofæ havner i ukyndige hænder hos en konservatorvirksomhed i udlandet, som du hverken kender eller har mulighed for at stille til ansvar for evt. forkert behandling af trofæet og dårligt konservatorarbejde. Hvis du først har fået lavet dit konservatorarbejde i f.eks. Afrika og allerede har betalt, og trofæerne viser sig at være ødelagte eller lavet dårligt, er der som oftest intet at stille op andet end at ærgre sig.

Vi anbefaler derfor, at du vælger sikkerhed og kvalitet. Hos os får du dansk styring, højeste kvalitet og 100% ansvarlighed. Kom og besøg vores showroom, hvor du både kan se og føle kvaliteten af konservatorarbejdet. Når du vælger First Class Trophy som konservator, er det et udtryk for tillid til os.

Og denne tillid vil vi leve op til – altid.

360 graders service pakke omkring trofæet

First Class Trophy er en moderne konservatorviksomhed 4.0. Vi anerkender, at trofæjægeren i dag kræver mere end bare godt håndværk og høj fysisk produktkvalitet. Vores kundeservice er baseret på en bred vifte af moderne teknologier og serviceydelser, der adskiller os fra det “gammeldags” udstopper værksted.

I dag skal en moderne zoologisk konservator også levere en 360 graders personlig servicepakke omkring selve trofæet. Denne service pakke skal understøttes af effektive it-systemer, moderne produktionsfaciliteter og teknologier, effektiv og præcise logistikløsninger, hurtig og præcis kommunikation med kunden, on-line adgang til logistik status og produktionsstatus, hurtige leveringtider og ”value for money”.

1 kontakt sparer tid ærgelser og penge.

For mange af vores kunder styrer og koordinerer vi hele ”slagets” gang med hjemtagelse af trofæer fra hele verden og levering til døren af den færdige trofæmontage. Jægeren har således kun 1 kontakt og det er First Class Trophy. Det sparer tid, ærgelser og penge.

Trofæmærker

Som service til vores kunder tilbyder vi vores specielle trofæmærker.

Trofæmærkerne er lavet i et specielt PVC-materiale, som er modstandsdygtig over for syrer og tåler salt, stærk sol, varme og kulde m.v. Mærkerne er lige til at skrive på med en vandfast tusch. Send en e-mail eller ring til os, så sender vi det antal trofæmærker, du har brug for. Denne service er gratis. Husk du skal have mærker til både horn/kranie, skind og evt. back-skind.

Routing Order

Det er en god idé, at du før afrejsen tager kontakt til en erfaren trofæspeditør for at få udfærdiget en såkaldt “Routing Order”. Vi hjælper meget gerne med at få lavet denne “Routing Order”.

“Routing Order” medbringes på jagtrejsen og gives til din outfitter/PH’er, hvor alle anvisninger om hjemtransporten af dine trofæer er påført.

“Routing Order” bliver udarbejdet i et antal eksemplarer, hvor du beholder den ene og din outfitter/PH’er beholder de øvrige til bl.a. den lokale konservator, som sørger for “Dip & Pack” og ekspedition af dine trofæer i samarbejde med speditøren.

Trofæ feltbehandling

Behandling af dit trofæ

Allerede når du har nedlagt dit trofæ, kan du ved hjælp af en lille smule viden og teknik sikre dig, at dit trofæ bliver behandlet korrekt. Det er ærgerligt, hvis skindet går i forrådnelse eller bliver ødelagt af insekter pga. af dårlig feltbehandling.

Medmindre du selv har erfaring i dette arbejde, anbefaler vi, at du lader din jagtarrangør/outfitter om at foretage dette arbejde. De seriøse udbydere af jagt har normalt en del erfaring i dette. Hvis du er i tvivl om deres evner i denne henseende, kan du (hvis muligt) bede om at få hjemsendt dit skind på frost og lade os foretage det videre arbejde.

Det samme gør sig gældende, når du f.eks. nedlægger vildt uden en jagtguide/outfitter (f.eks. herhjemme). Så kan du blot skinne dyret  (se nedenfor) og lægge skindet på frost – evt. med hele hovedet. Hellere det end at ødelægge trofæet. Vi modtager gerne skind og hoveder på frost.

Hvis du ikke er helt afklaret på, hvorvidt du vil have trofæet hovedmonteret eller fuldmonteret, anbefaler vi, at du beder om at få skindet til fuldmontering. Så er du frit stillet, når du beslutter dig.

Fugle feltbehandling

Feltbehandling fugle

Saml fuglen op i hånden, hvis det overhovedet er muligt. Send ikke hunden!

Saml fuglen op forsigtigt ved fødderne, så man ikke ved et uheld trækker fjer ud.

Undgå at lægge fuglen i fugletasken – bær den istedet i hånden eller hold den i fødderne. Tør så vidt muligt blod af fjerene med en blød klud og eventuelt lidt vand. Krog ikke tarmene/indvoldene i fuglen, men lad fuglen være intakt.

Vær forsigtig med transport af fuglen og undgå at bøje fjerene. Hvis man er nødt til at hænge fuglen op, bør løkken være omkring fødderne og ikke halsen. Det er vigtig at undgå, at fuglen mister eller brækker fjer. Man skal ikke bekymre sig så meget om våde fjer, men det skal selvfølgelig holdes på et minimum. Vær specielt opmærksom på, at hovedfjer er intakte.

Fuglen skal luftafkøle, inden den lægges i en lufttæt plastpose. Så snart det er muligt, skal fuglen lægges på frost. For at beskytte lange halefjer på f.eks. fasaner, er det en god idé at “forlænge” fuglen med langt stykke stift pap, før fuglen pakkes i fryseren. Indpakningen skal være så lufttæt som muligt for at forhindre udtørring/fryserforbrænding.

Hvis fuglen skal sendes til First Class Trophy, skal den pakkes ind i noget kuldeisolerende materiale – f.eks. en avis. Yderemballagen skal kunne beskytte fuglen mod knubs og slag under transporten.

Feltbehandling til fuldmontering

Feltbehandling til fuldmontering

Læg snittet på bagsiden af forbenene, og lav snittet i retning mod “armhulen” til midten af brystet.

På bagbenene lægges snittet i den naturlige hårlinie på bagsiden af benene – snittet skæres lægges helt op til området foran endetarmen. Herefter skæres skindet på midten af bugen (skær til den ene side af testiklerne og pensel så de “ædle dele” bevares). Klovene skal blive på benene, men fodknoglen skæres ud helt nede ved kloven.

Fra et punkt ca. 5 cm bag gevirer/horn skæres skindet i toppen af ryglinien, men kun lige akkurat langt nok til, at man få hovedet ud igennem åbningen i skindet.

Fra punktet mellem ørerne lægges der et snit ud i Y-form til hver af hornbaserne/rosenstokken. Ørerne skæres fri ved kraniet. Herefter skal skindet løsnes rundt rosenstokkene/hornbaserne. Herefter skæres skindet af frem til øjnene. Pas på med at skære øjenlåget i stykker. Man kan evt. placere en finger i øjet på dyret, mens man skærer. Herved får man en en god fornemmelse af, hvor man skal skære.

Pas på med at skære i tårekanalen, som findes hos nogle vildtarter. Tårekanalen kan være forankret i en fordybning i selve kraniet – løsn forsigtigt skindet ud af fordybningen med spidsen af en kniv.

Efter at skindet er skåret omhyggeligt fri af øjnene, skæres resten af skindet fri af kraniet.

Næsen skæres gennem brusken, så næsen er hel.

Herefter kan kraniet gøres rent, koges og bleges.

Og nu kommer en vigtig del af trofæbehandlingen: Ørerne !!

Ikke så få jægere har oplevet at få et skind hjem, hvor ørerne er gået i forrådnelse, fordi de ikke er blevet vendt og saltet korrekt.  Man vender ørerne nemmest ved at presse og vride en pind eller en skruetrækker op under skindet på ørets bagside – se tegning.

Når skindet er gjort fri helt ud til spidsen af øret, vendes øret – dvs. med vrangen ud.

Det næste er at skære skindet fri af munden – indsæt din finger i mundvigen og træk læben væk, mens du skærer tæt til kraniet.

Skær brusken, der danner næsen, igennem.

Nu er skindet klar til nedfrysning – rul sammen og forsegl i en tæt platpose. Husk at mærke skindet. Lad være med at tilsætte salt, hvis skindet skal nedfryses. Saltet nedsætter frysepunktet.

Hvis du ikke har adgang til frost, skal skindet nu saltes og tørres.

Først splittes læberne, dvs. at man skærer læben op indvendig, således at saltet kan trække ind i huden og hårsække. Salt kan kun trække ca. 5 mm ind i skindet, så det er vigtigt, at læberne splittes tilstrækkeligt ,så saltet kan trænge godt ind.

Nu lægges skindet med kødsiden opad. Alt kød fjernes/skrabes af skindet. Gnid skindet godt ind i salt. Hvis skindet er meget tykt, kan man ridse skindet på kødsiden med en kniv, så saltet kan trænge længere ind. Sørg for at få saltet gnedet grundigt ind i skindet, og vær især omhyggelig omkring ører, mund, omkring øjnene samt skudhuller. Der skal bruges 2-5 kilo salt afhængig af størrelsen på dyret.

Læg skindet et skyggefuldt sted (aldrig i direkte sol og aldrig i en plastpose) og lad saltet dræne skindet for væske i 24 timer. Udskift herefter saltet. Når skindet er næsten tørt, pudres det med insektpulver – f.eks. myrepulver. Det er vigtigt, at man også pudrer pelssiden, og man kommer godt ind i ører og alle folder i hovedet.

Efter ca. 14 dage er skindet tørt og klar til forsendelse. Husk at fastgøre trofæmærke til horn/kranie, hovedskind og evt. backskind. Trofæmærkerne kan fås gratis hos First Class Trophy.

Kontakt os evt. for yderligere information: office@firstclasstrophy.com

 

Feltbehandling til rugmount

Feltbehandling til Rugmount (Tæppe m. ½ hoved)

Rugmount bruges f.eks. til bjørn, store katte m.v. Instruktionen kan også bruges til fladt sklnd, som f.eks. zebra.

Skær på indersiden af benene til centrum af midten af brystet og maven. Sørg for, at snittet lægges midt på bugen således, at skindet er skåret symmestrisk. Skær fra midten af bugen til toppen af halsen.

Ryk/pres skindet af kroppen så meget som du kan. Brug en kniv til resten og sørg for at holde skindet så rent og fri for fedt og kød som muligt. Især bjørne har et stort fedtlag, som skal væk, og det er tidsbesparende at fjerne fedtet ved at skære skindet, således fedtet bliver siddende på bjørnen og ikke på skindet. Fjern benknoglerne i poterne, og sørg for at få de yderste fodrodsknogler ud. Hvis ikke knoglerne fjernes falder kløerne af skindet, når det garves.

Herefter skæres skindet af kraniet. Skær ørerne af tæt på kraniet og forsæt frem til. Pas på med at skære øjenlåget i stykker. Man kan evt. placere en en finger i øjet på dyret mens man skærer. Herved får man en en god fornemmelse hvor man skal skære.

Efter at skindet er skåret omhyggeligt fri af øjnene skæres resten af skindet fri af kraniet.

Næsen skæres gennem brusken, så næsen er hel.

Herefter kan kraniet gøres rent, koges og bleges.

Og nu kommer en vigtig del af trofæbehandlingen: Ørerne !!

Ikke så få har oplevet at få et skind hjem, hvor ørerne er gået i forrådnelse, fordi de ikke er blevet vendt og saltet ordentligt.  Man vender ørerne nemmest ved at presse og vride en pind eller en skruetrækker op under skindet på ørets bagside – se tegning.

Når skindet er gjort fri helt ud til spidsen af øret, vendes øret – dvs. med vrangen ud.

Det næste er at skære skindet fri af munden – indsæt din finger i mundvigen og træk læben væk, mens du skærer tæt til kraniet.

Skær brusken, der danner næsen, igennem.

Nu er skindet klar til nedfrysning – rul sammen og forsegl i en tæt platpose. Husk at mærke skindet. Lad være med at tilsætte salt, hvis skindet skal nedfryses. Saltet nedsætter frysepunktet.

Hvis du ikke har adgang til frost, skal skindet nu saltes og tørres.

Først splittes læberne, dvs. at man skærer læben op indvendig, således at saltet kan trække ind i huden og hårsække. Salt kan kun trække ca. 5 mm ind i skindet, så det er vigtigt, at læberne splittes tilstrækkeligt, så saltet kan trænge godt ind.

Nu lægges skindet med kødsiden opad. Alt kød fjernes/skrabes af skindet. Gnid skindet godt ind i salt. Hvis skindet er meget tykt, kan man ridse skindet på kødsiden med en kniv, så saltet kan trænge længere ind. Sørg for at få saltet gnedet grundigt ind i skindet, og vær især omhyggelig omkring ører, mund, omkring øjnene samt skudhuller. Der skal bruges 1-3 kilo salt afhængig af størrelsen på hovedskindet.

Læg skindet et skyggefuldt sted (aldrig i direkte sol og aldrig i en plastpose) og lad saltet dræne skindet for væske i 24 timer. Udskift herefter saltet. Når skindet er næsten tørt, pudres det med insektpulver – f.eks. myrepulver. Det er vigtigt at man også pudrer pelssiden, og man kommer godt ind i ører og alle folder i hovedet.

Efter ca. 14 dage er skindet tørt og klar til forsendelse. Husk at fastgøre trofæmærke til horn/kranie, hovedskind og evt. backskind. Trofæmærkerne kan fås gratis hos First Class Trophy.

Kontakt os evt. for yderligere information: office@firstclasstrophy.com

 

Feltbehandling til hovedmontering

Feltbehandling til skuldermontering/hovedmontering

Det første snit skal lægges hele vejen rundt om dyret lige bag forbenene. Skær hellere lidt for langt tilbage end for kort. Og husk: Trofæer til hovedmontering må ALDRIG skæres op i halsen.

Hvis man har mulighed for at lægge trofæet på frost, er det bedst at lade os klare arbejdet med at skære skindet fra kraniet:

Løsn skindet hele vejen rundt om halsen og træk/rul skindet helt op til nakken og skær hovedet fra halsen. Og kom så hele hovedet m. trofæ med skind i fryseren og aflevér eller send herefter til os.

Har man ikke mulighed for at lægge skind/trofæ på frost eller er trofæet for stort til fryseren skal hovedskindet skæres af kraniet: der lægges et snit i nakkeskindet, og der skæres fremad til et punkt mellem ørerne .

Fra punktet mellem ørerne lægges der et snit ud i Y- form til hver af hornbaserne/rosenstokken. Ørerne skæres fri ved kraniet. Herefter skal skindet løsnes rundt om rosenstokkene/hornbaserne. Herefter skæres skindet af frem til øjnene. Pas på med at skære øjenlåget i stykker. Man kan evt. placere en en finger i øjet på dyret, mens man skærer. Herved får man en en god fornemmelse, hvor man skal skære.

Pas på med at skære i tårekanalen, som findes hos nogle vildtarter. Tårekanalen kan være forankret i selve kraniet – løsn forsigtigt skindet ud af fordybningen med spidsen af en kniv.

Efter at skindet er skåret omhyggeligt fri af øjnene, skæres resten af skindet fri af kraniet.

Næsen skæres gennem brusken, så næsen er hel.

Herefter kan kraniet gøres rent, koges og bleges.

Og nu kommer en vigtig del af trofæbehandlingen: Ørerne !!

Ikke så få har oplevet at få et skind hjem, hvor ørerne er gået i forrådnelse, fordi de ikke er blevet vendt og saltet ordentligt.  Man vender ørerne nemmest ved at presse og vride en pind eller en skruetrækker op under skindet på ørets bagside.

Når skindet er gjort fri helt ud til spidsen af øret, vendes øret – dvs. med vrangen ud.

Det næste er at skære skindet fri af munden – indsæt din finger i mundvigen og træk læben væk, mens du skærer tæt til kraniet.

Skær brusken, der danner næsen, igennem.

Nu er skindet klar til nedfrysning – rul sammen og forsegl i en tæt plastpose. Husk at mærke skindet. Lad være med at tilsætte salt, hvis skindet skal nedfryses. Saltet nedsætter frysepunktet.

Hvis du ikke har adgang til frost, skal skindet nu saltes og tørres.

Først splittes læberne, dvs. at man skærer læben op indvendig, således at saltet kan trække ind i huden og hårsække. Salt kan kun trække ca. 5 mm ind i skindet, så det er vigtigt, at læberne splittes tilstrækkeligt, så saltet kan trænge godt ind.

Nu lægges skindet med kødsiden opad. Alt kød fjernes/skrabes af skindet. Gnid skindet godt ind i salt. Hvis skindet er meget tykt, kan man ridse skindet på kødsiden med en kniv, så saltet kan trænge længere ind. Sørg for at få saltet gnedet grundigt ind i skindet, og vær især omhyggelig omkring ører, mund, omkring øjnene samt skudhuller. Der skal bruges 1-2 kilo salt afhængig af størrelsen på hovedskindet.

Læg skindet et skyggefuldt sted (aldrig i direkte sol og aldrig i plastpose) og lad saltet dræne skindet for væske i 24 timer. Udskift herefter saltet. Når skindet er næsten tørt, pudres det med insektpulver, det er vigtigt, at man kommer godt ind i ører og alle folder i hovedet.

Efter ca. 14 dage er skindet tørt og klar til forsendelse. Husk at fastgøre trofæmærke til horn/kranie, hovedskind og evt. backskind. Trofæmærkerne kan fås gratis hos First Class Trophy.

Kontakt os evt. for yderligere information: office@firstclasstrophy.com